2010-11-30 15:38:10• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Új tagja van a helyi tanácsnak

A novemberben megtartott rendkívüli tanácsülése a nagykárolyi önkormányzati képviselőtestületnek heves, vitákkal teli volt, ám a rendes ülés húsznál is több napirendi pontja, valamint hosszúsága miatt volt rendhagyó.

Az érdemi tanácskozás előtt már szünetet kellett elrendelni az ülésvezetőnek. Amint hírportálunkon olvashattak már róla, Hágó Árpád RMDSZ-es tanácstag elhunyt. Az 58 éves férfival szívinfarktus végzett. A rendkívüli ülés megkezdése előtt egykori tanácsbeli társukra emlékeztek a jelenlévők. Az önkormányzati határozathozó testület egyperces néma állással búcsúzott akkor. Most azonban szomorú kötelességének kellett eleget tennie az önkormányzati képviselőtestület RMDSZ-es frakciójának: az üressé vált tagsági jogot át kellett ruházni. A szövetség új tanácstagnak Csizmadia Zsoltot jelölte, aki annak idején, a legutóbbi helyhatósági választásokkor a listán követtete Hágó Árpádot.

Nagykároly helyi tanácsa az előírásoknak megfelelően tudomásul vette, hogy megüresedett Hágó Árpád széke, majd a következő napirendi pontban elfogadhatta, hogy Csizmadia Zsolt legyen az új tagja a helyhatósági határozathozó testületnek. Előbb viszont arról, hogy a jelöltsége megfelel-e a szabályozásoknak a helyi tanács szakbizottságának kellett döntenie. Emiatt rendelték el mindjárt a legelején a szünetet.

Természetszerűen az érvényesítési bizottság elfogadta a körzeti RMDSZ tagjának, Csizmadia Zsoltnak a jelöltségét, így letehette az esküt, miszerint mindig a város érdekeit tartja szem előtt határozatokkal kapcsolatos döntései meghozatalakor.

Egy további napirendi döntésben is visszatértek minderre: az önkormányzatnak a helyi oktatási intézmények igazgatótanácsába ugyanis tagokat kell küldenie. Hágó Árpád helyét ebben az esetben is Csizmadia Zsolt igyekszik majd betölteni, illetve a helyi tanács szakbizottságaiban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: